Introducció

El terme municipal de La Cellera de Ter, a la comarca de La Selva, té una extensió de 14,63 Km2 de superfície.

1.vistamunicipi

Més de la meitat del terme és muntanyós i forma part de la carena oriental del massís de Les Guilleries. L’altra part la forma una plana fèrtil, voltada d’aigua, de poc més d’un quilòmetre d’amplada, vorejada pel Ter i la riera d’Osor.

2.vorariu

El poble es troba a 166 mts. sobre el nivell del mar i dista 19 kms. De Girona, seu del bisbat, 12 kms de Sta. Coloma de Farners, el partit judicial i cap de comarca, 30 kms d’Olot, 50 kms Vic i 102 kms de Barcelona, que són les vies tradicionals de la població.

3.Puigdefrou

El nucli urbà està situat al centre de la vall, al peu de la muntanya de Puigdefrou (843 m d’alçada) que, amb la seva silueta inconfusible, és l’accident geogràfic més representatiu del poble.

La clara diferenciació morfològica del terme afecta el poblament, localitzat bàsicament al sector planer de llevant, que comprèn el poble de la Cellera de Ter, cap de municipi, el barri del Pasteral i els veïnats de Plademont i Pladevall, que contrasten amb la zona muntanyosa de ponent, poblada d’antigues masies (avui la major part deshabitades) que formaven el veïnat del Plantadís.

4.plantadis