Música

Des dels anys seixanta, la Cellera s’ha caracteritzat per la gran quantitat de grups musicals i veïns vinculats amb la música.

Amb una població de poc més de 2.000 habitants, té gairebé 50 joves cellerencs que formen part de grups de pop i rock. És una proporció prou espectacular perquè en més d’un mitjà de comunicació se’ns hagi atorgat el títol no-homologat de Liverpool català.

TV3

De fet, ja en època dels Beatles ja hi havia a la Cellera un grup que en seguia les ensenyances: els Séllers, que van començar l’any 1963 i van sobreviure la dècada prodigiosa tot i no disposar de cap disc que hagi deixat testimoni de les seves aventures.

Actualment són nombrosos els grups en funcionament, tant els que disposen de disc en el mercat ―Van de Kul, Petit Fours, Nou Disseny, Aquitamxé― com els que es mouen encara en l’àmbit “maqueter” ―Insípids, Haihober’s i d’altres.

grups
Origen de la imatge: auva.cat

Com a reflex de tot això, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament va promoure l’any 2000 l’edició d’un disc recopilatori amb cançons dels grups cellerencs i la reaparició única i estel·lar dels mítics Séllers. El seu nom: Suxivpàhan. la cellera 60-00 – diccionari de la fressa.

Suxivpàhan

A l’estiu s’hi celebra el festival FADE (art digital i música electrònica).

El festival conjuga els aspectes més lúdics de la música electrònica amb tot allò que fa  referència a les noves tecnologies aplicades a la creació artística.

D’altra banda, l’existència de grups com la Coral Rossinyol de Sales o el Grup Espigasons vetllen pel manteniment de les tradicions i balls populars.

Coral Rossinyol

coral
Origen foto: issuu.com